Hvordan bliver man Business Angel?

Hvordan bliver man Business Angel?

I det en Business Angel blandt andet investerer penge, så er det selvfølgelig relevant at kunne tilbyde risikovillig kapital. Derudover er der også den viden, netværk og erfaringer fra sit eget liv, som en Business Angel skal besidde. Det er nemlig denne kombination, der gør Business Angels utrolige attraktive, og som er eftertragtede at få adgang til som startup virksomhed. Da en Business Angel samtidigt er aktiv i virksomheden – eksempelvis i bestyrelsen, han eller hun investerer i – er det derfor ikke nok kun at bidrage med kolde kontanter.

Business Angels findes i flere former

Besidder man de ovenstående kvalifikationer, kan man vælge at blive privat investorer eller tilknytte sig til et netværk med Business Angels. Det kan dog være svært at få fodfæste inden for investeringsmiljøet som ny Business Angel. Derfor er det vigtigt at sørge for nogle helt konkrete overvejelser først.

Som start er det vigtigt at lave en profil af sig selv herunder ens kompetencer, erfaringer, ens netværk, hvilke brancher, man interesserer sig for, kapitalramme mm. Har man som investor indsnævret inden for hvilke rammer, man vil investere, er der større mulighed for kun at modtage relevante henvendelser.

Derudover skal man overveje, hvordan henvendelserne ønskes. Eksempelvis kan man skrive sig ind forskellige databaser for investorer herunder Business Angels. I stedet kan netværk, mæglere og møder prioriteres, hvor man får en mere specifik udvælgelse, i det man her kan udtrykke egne interesser og sin profil.

En god idé er at sparre med nogle andre investorer til mindre, uformelle møder, hvor man kan få erfaringer fra mere erfarne investorer. Dette er nyttigt, da det kan være svært som ny Business Angel at få erfaringer uden først at lave direkte investeringer. Netværket her kan ligeledes være brugbart, når man skal lave sin første investering. Herved løber man ikke hele risikoen alene, når ens første investeringer skal laves.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *