Hvorfor hedder det Business Angel?

Hvorfor hedder det Business Angel?

En Business Angel er en privat investorer, som oftest hjælper med at udvikle startups og mindre virksomheder med kapital. Derudover indgår de i et aktivt ejerskab, hvor investorerne typisk fungerer som bestyrelsesmedlemmer. Denne måde at få kapital på er blevet mere og mere udbredt i takt med, at det er svært at få adgang til risikovillig kapital gennem bankerne.

Men udover kapitalen, bidrager en Business Angel også med ekstrem brugbar viden og ikke mindst erfaringer, da de ofte selv har en iværksætterbaggrund og har haft en karriere inden for erhvervslivet. Deres rådgivning og netværk kan derfor være guld værd for nye iværksættere, der er helt grønne på området, eller som mangler nogle til at give dem en hjælpende hånd videre i deres forretning. Det gør disse Business Angels yderst attraktive

Business Angels – en unik hjælp

Hver Business Angel er unik og har derfor forskellige baggrunde – det er derfor muligt at få investorer, der har relevant viden inden for netop et forretningsområde, eller som har et netværk inden for en specifik branche, der kan være til stor hjælp for en given startup. Derfor kaldes investeringer af Business Angels ofte for kloge penge, da de ikke kun tilfører kapital men også andre elementer, der er mindst lige så værdifulde.

Disse faktorer – viden, erfaring, netværk og kapital – kan være det, der redder en startup og ikke mindst det, der giver dem skubbet mod stor vækst og fremtidig succes nationalt og måske endda internationalt.

Det er en af forklaringer bag navnet Business Angel, da nogle opfatter dem som engle på grund af de mange ting, de kan bidrage med. Derudover hjælper de ofte virksomheder i de situationer, hvor der er allermest brug for hjælp – og hvor det samtidigt kan være sværest at få den assisterende hånd, der er behov for.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *