Hvilke typer virksomheder investerer Business Angels i?

Hvilke typer virksomheder investerer Business Angels i?

I forretningsverdenen er der utrolig mange forskellige typer af virksomheder. Kigger man samtidigt på de virksomheder og projekter, der har fået støtte – penge, viden eller begge – fra en Business Angel, ser man også forskellighederne. Dog er der nogle ting, der ofte går igen blandt dem, Business Angels har støttet op om.

Mange Business Angels investerer typisk i virksomhed, der har et investeringsbehov på 100.000 kr. og op til 2,5 mio. kr. Dog er de fleste investeringer på under 1 mio. kr.

Derudover er en Business Angel selvfølgelig interesseret i at få et godt og højt afkast ud af investeringen. Derfor kan mange Business Angels godt lide at løbe en risiko en gang i mellem, hvis der er potentiale for et højere afkast end sædvanligt.

En tredje ting, som mange Angels kigger på, når de skal finde virksomheder, de skal investere i, er, om der er gode muligheder for, at virksomheden kan opleve meget vækst, gerne indenfor kort tid.

Sidst kommer det, at hver Business Angel har sine præferencer. Nogle investerer typisk i IT-virksomheder, hvor andre holder sig langt væk fra disse. Det har ofte noget med, hvad de såkaldte engle selv interesser sig for, i hvilke brancher de selv har arbejdet og i hvilke brancher de føler, de bedst kan bidrage, når det kommer til viden. Virksomheder indenfor de fleste brancher kan derfor typisk finde en Business Angel til deres projekt.

Netop kompetencetilførelse er ekstrem vigtig, da det ofte er her, de specifikke iværksættere, ønsker hjælp for at kunne vækste hurtigt. Business Angels egne personlige erfaring og ikke mindst netværk indenfor den givne branche kan være et kæmpe skub i den rigtige retning.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *