Tips til startups

Tips til startups

Når man starter op som selvstændig er der mange overvejelser og forbehold man skal tage sig.  I begyndelsen er det vigtigt at træffe de rigtige valg, da det kan have fatale konsekvenser for virksomheden, hvis der allerede i begyndelsen bliver træffet nogle valg, som ikke er hensigtsmæssige.

Her kommer nogle tips til, hvordan man kommer bedst i gang som iværksætter.

Økonomi

Først og fremmest er overblik over virksomhedens økonomiske ressourcer og om disse bliver brugt de rigtige steder eller de skal allokeres andre steder hen, hvor de gør mere gavn.  Hvis der ikke er styr og ikke mindst overblik over de tilgængelige midler, vil det være svært at starte en forretning. Derfor er det vigtigt at have en klar strategi over hvordan det økonomiske midler skal bruges i begyndelsen.

 

Er det på stigende promovering af produkterne, eller er det deciderede forbedringer af dem, som midlerne skal gå til.  Hvis valg som disse bliver taget lidt på mavefornemmelsen og der ikke eksisterer en klar plan kan drømmen om selvstændighed hurtig blive til et mareridt.  Hvis man ikke har de store økonomiske kompetencer, er der hjælp at hente. Overalt på nettet findes gratis regnskabsprogrammer, som er simple og nemme at anvende, anset om du er et tal eller computergeni, vil det være et godt værktøj.  Ydermere giver regnskabsprogrammer muligheden for at monitorere, hvad det er pengene bliver brugt til. Det sikre dig, at du er 100 % sikker på, hvordan cashflowet i virksomheden kører rundt.

 Fokus på kunder

Uden kunder ingen forretning.  Det vigtigste er at få kunder i stalden, så der kommer penge i kassen. Det kan være en stor udfordring i begyndelse at skaffe sig et omdømme. Det er hjælp at hente, hvor mange glædeligt hjælper nye virksomheder med sparring, hvor det kan være anbefales værdigt at bruge en Business Angel.

 

 

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *