Fremtidens arbejdsform

Fremtidens arbejdsform

Når virksomheder i fremtiden skal ansætte deres medarbejdere, er sandsynligheden for at det bliver på andre arbejdsvilkår og en anderledes arbejdsstruktur stor, da de betingelser vi kender i dag langsomt er ved at blive udfaset. De senere år har deleøkonomien haft et stort indtag i vores dagligdag, hvor apps som Gomore og Too good to go er blandt pionererne.  Fundamentet ved disse deleapps, er at man laver tjenester for hinanden, hvorved det er win win for begge parter.  Det samme er ved at ske på arbejdsmarkedet, hvor der i endnu større grad end tidligere er fokus på individet og hvordan vi kan hjælpe hinanden i begrænsede perioder.

Glem alt om fastansættelser og kontrakter der varer flere år, det nye er ”the gig economy”, som i større grad handler om, at individet arbejder freelance eller er projektansat i x antal måneder til at løse nogle specifikke opgaver.  På det amerikanske arbejdsmarked er hver tredje allerede freelancer, og det er et tal der kun vil stige de næste mange år.

 

En fordel for alle parter

 

Den samme udvikling vil ske herhjemme og fordelen vil for mange virksomheder være, at de kan uddelegere mere specialiserede og store opgaver.  I samme stil kan freelancere tilbyde virksomheder deres arbejdskraft og være sikre på, at de kommer til at arbejde med noget, der rent faktisk interessere dem.

Iværksættere vil have muligheden for, at kunne udbyde specifikke arbejdsopgaver, således de hurtigere kan komme i gang med deres virksomhed, eksempelvis hvis de skal have hjælp til økonomi eller bare sparring generelt, hvilket også er muligt at få med en Business Angel.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *