Hvad er fordelen ved at have en Business Angel?

Hvad er fordelen ved at have en Business Angel?

Som startup kan det være svært at finde rundt i de forskellige investeringsmuligheder, der efterhånden findes. De traditionelle banker har gjort det nødvendigt at tænke i andre baner, og med tiden er der kommet diverse crowdfunding-platforme, mikrolån og selvfølgelig Business Angels på banen, der er klar til at give iværksætterne en hjælpende hånd.

Det er samtidigt heller ikke specielt nemt at opveje fordele og ulemper ved de forskellige investeringsmuligheder, der ellers kan have en afgørende betydning for ens virksomhed. Der er dog en grund til, at man kalder investeringer fra Business Angels for ”kloge penge”.

I dét størstedelen selv har en baggrund i iværksættermiljøet og i erhvervslivet generelt, kan de have stor forståelse for din virksomheds situation, dit finansieringsbehov, vejen til succes og meget mere.

Så udover at sprøjte kapital i din virksomhed, har de langt mere at byde på – viden, der kan være utrolig fordelagtig at få adgang til som startup. Business Angels har personlige erfaringer blandt andet i forhold til udfordringer, som iværksætter generelt møder på deres vej. Har man sådan investor i ryggen, kan man spare sig selv for en masse tid og penge og undgå at begå samme fejl, som andre tidligere har lavet. I stedet for at lære af sine egen fejl, kan startups lære af andres fejl og undgå at spilde ressourcer på dette.

Da Business Angels ofte har været i branchen i længere tid og derfor fået kontakter med mange indflydelsesrige personer, kan deres netværk være mindst lige så værdifuldt for en startupvirksomhed som kapitalen i sig selv.

Denne kombination af kapital, viden, erfaringer og netværk kan være svær at finde hos andre finansieringskilder som eksempelvis bankerne, og er en kæmpe fordel ved at have en Business Angel i ryggen.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *