Hold styr på budgetterne når du starter virksomhed

Hold styr på budgetterne når du starter virksomhed

Hvis du gerne vil starte din egen virksomhed, er det altafgørende at du har styr på de forskellige budgetter, der skal laves i forbindelse med et startup. Der er hovedsageligt 3 budgetter, som er gode at lave, når du skal starte din virksomhed. Det er et etableringsbudget, driftsbudget samt et likviditetsbudget.

Etableringsbudget

Et etableringsbudget kaldes også for et stratbudget, da det skal give et overblik over hvad det vil koste at starte virksomheden.

På et etableringsbudget skal du derfor skrive alt ned i forhold til start af virksomheden. Det er fx penge til lokaler, rådgivere, inventar, penge til software, bil, markedsføring, penge til produktion og hvad der ellers skal til for at du kan starte din virksomhed. Når du har lavet etableringsbudgettet får du dermed et overblik hvor mange penge du skal have samlet sammen for at starte din virksomhed.

 

Driftsbudget

Det næste budget, som du skal have styr på er et driftsbudget, som skal vise de løbende omkostninger der er i forbindelse med drift af virksomheden. Et driftsbudget laves normalt for et år af gangen, men i starten af virksomheden vil det ofte være nødvendigt at justere budgettet undervejs.

 

Likviditetsbudget

Det sidste budget som er vigtigt at lave er et likviditetsbudget, som er en oversigt over forventede ind- og udbetalinger i virksomheden. Et likviditetsbudget skal vise hvor mange penge du har på bankkontoen måned for måned, og det er derfor et vigtigt budget for at have økonomisk overblik.

 

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *