Hvordan skal ejerandele af virksomheden skrues sammen?

Hvordan skal ejerandele af virksomheden skrues sammen?

Når man driver en virksomhed, så er der mange forbehold man skal være opmærksom på, også hvordan den er struktureret, da ejerskabet har betydning for hvordan mulighederne er for evt. opkøb eller hvis der skal sælges ud. En virksomhed består tit af et holdingselskab, hvor der kan være flere ejere.  Det primære formål ved registrering af ejerskab, er at give øget gennemsigtighed i virksomheden, så de ikke bliver brugt til økonomisk kriminalitet.

Når man taler om ejerskab i en virksomhed skelnes der ofte mellem to forskellige typer af ejerskab.  Legale ejere og reelle ejere.  Legale ejere er personer, men også virksomheder, der har stemmeret eller kapital i en bestemt organisation eller virksomhed. Derimod er de reelle ejere fysiske personer, der i sidste ende direkte eller indirekte ejer eller kontrollerer en tilstrækkelig del af en virksomhed.

En virksomhed der er legal ejer af en virksomhed har heller ikke mulighed for at være reel ejer, da det som fornævnt kun er fysiske personer der har mulighed for at være reelle ejere.  Grunden til ejerskab er et vigtigt emne, der ikke må negligeres er, at for mange virksomheder, såsom IVS eller ApS selskaber, som er de mest banale virksomhedsformer for nyopstartet virksomheder, er tvunget til at registrere både legale ejer og reelle ejere.  For det meste, er det dog sådan, at i de fleste virksomheder er forholdene mellem legale ejere og reelle ejere 1:1. Eksempelvis vil man som iværksætter kunne søge hjælp  hos en såkaldt Business Angel, som kan give råd og vejledning omkring ejerandele.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *