Er der forretninger som Business Angels ikke investerer i?

Er der forretninger som Business Angels ikke investerer i?

Der findes utrolig mange forskellige typer af virksomheder, der får hjælp og støtte fra en eller flere Business Angels – og disse har flere ting til fælles. Der er nemlig nogle specifikke ting, de fleste Business Angels søger efter, når de skal investere i virksomheder og derfor samtidigt forretninger, de ofte undlader at investere i. Det er nemlig ikke alle virksomheder, der umiddelbart egner sig til en Business Angel.

Lang horisont til positivt cashflow

Først og fremmest investerer Business Angels deres egne penge – og de vil derfor gerne sikre, at disse kommer sikkert tilbage igen med en ekstra profit som fortjeneste.

Business Angels er meget forskellige, og det kan derfor være svært at være alt for generaliserende. Dog er det oftest kendetegnende for Business Angels, at de prøver at undgå forretninger, der har en lang horisont til et positivt cashflow. Mange af denne type af investorer investerer for at sælge igen så snart der er gang i butikken og plus på kontoen. Er der derfor ikke udsigt til et positivt cashflow indenfor en kortere årrække, kan det afskrække nogle investorer.

En anden branche end det ”kendte”

Business Angels ønsker derudover ofte at investere i brancher, produkter og servicer, som de kender til og har erfaringer med. Herved sikrer de, at de selv kan tilføre så meget af deres viden og ekspertise, så virksomheden hurtigere kan opnå succes, og Business Angels’ investering dermed giver fortjeneste. Dertil kommer det, at det ofte er specifikke brancher, som er investorens interesseområde.

Virksomheder der kræver for meget kapital

Hvor meget den pågældende virksomhed kræver for at kunne vokse sig store og nå til tops er meget forskelligt, alt efter hvordan forretningsplan og budgetter er lagt, hvilket produkt/service der udbydes og hvilken branche, de befinder sig på. Normalt foretrækker Business Angels at bruge mellem 0,5-10 millioner kroner.

Hvis en virksomhed har brug for større beløb, er det dog stadig muligt at få hjælp fra de eftertragtede Business Angels. Her går Business Angels ofte sammen i det der kaldes syndikater, hvor de her deler risikoen.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *