Investerer en Business Angel med kapital over flere omgange?

Investerer en Business Angel med kapital over flere omgange?

En Business Angel investerer som regel kun over en enkelt gang, hvor beløbene varierer meget – oftest fra 0,5 til 10 millioner, og kommer fra både privat investorer og fra større Business Angel netværk, hvor flere går sammen om at investere i en virksomhed.

Udover selve kapitalen, investerer en Business Angel også med tid, erfaringer og viden. Denne form for investering kommer konstant under processen, så iværksættervirksomheden hele tiden kan få hjælp og kompetent rådgivning fra erfarne i branchen.

Undtagelser ved engangskapital

Der er dog nogle tilfælde, hvor en Business Angel vælger at sprøjte mere kapital i en virksomhed, hvis han eller hun ser fremgang og ikke mindst videre potentielle til at vækste yderligere – her og nu og fremtidigt. Her skal iværksætteren vise passion og drive for virksomheden og dens udvikling fremover, så investoren ved, at der bliver givet alt, der kan, for at det lykkes.

Dette kræver dog også, at iværksætteren kan forklare visionen, se de fremtidige muligheder og videreformidle disse. Det er nemlig ikke nok, at iværksætteren har passion – Business Angels skal kunne se en grund til at yderligere investering og udsigt til vækst i den nærmeste fremtid.

Alle Business Angels er dog forskellige – hvor nogle kun ønsker at investere enkelte beløb i virksomheder, der har en kort tidshorisont til positivt cash flow, vælger andre at investere i længere tid i håb om, at iværksættervirksomheden har vækstet endnu mere i den periode og af den grund er blevet mere værd.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *