Hvilke alternativer er der til Business Angels? Del 2

Hvilke alternativer er der til Business Angels? Del 2

Denne artikel er del 2 med tips til finansieringsmuligheder for startups og vækstvirksomheder – læs del 1 her.

Innovationsmiljøer

Innovationsmiljøer er en fjerde mulighed, når det kommer til finansieringsmuligheder udenom Business Angels. Disse investorer er kendt for at være det ”mest venlige” – ulempen er, at de offentligt finansierede Innovationsmiljøer ikke har alverdens penge at investere i nye vækstvirksomheder. Dog kan denne iværksætterstøtte komme med gode råd og professionel vejledning og kan derfor stadig være fornuftig at tage kontakt til.

Der findes fire Innovationsmiljøer i Danmark, og søger man støtte hos en af disse, skal man lave en forretningsplan, hvorefter de vil tage stilling til, om de finder forretningsidéen god og profitabel.

Leverandører der finansierer – for de heldige

Dette er sjældent en mulighed, men der er nogle, der er heldige, og hvor denne metode fungerer. Hvis man har en rigtig god kontakt til leverandører, kan de hjælpe ekstremt meget, når det kommer til finansiering. Får du eksempelvis lov til at købe dine produkter med et par måneders kredit og du samtidigt ved, at du kan sælge disse produkter på en måned, så har du pengene til start.

Banken er stadig en mulighed

Banken er efterhånden blevet sværere og sværere at få lån af, når det kommer til at finansiering af sin startup, hvilket er en af grundene til at alternative finansieringsformer de sidste par år er dukket op – det er dog stadig ikke fuldstændigt umuligt at skaffe penge via banker.

Hvis man ønsker et lån igennem banken, skal man være ekstremt forberedt i forhold til forretningsplan, budget, egenfinansiering og ikke mindst sikkerhed. Ofte vil man blive bedt om at stille med sikkerhed og garantier.

Vil man have større sandsynlighed for at opnå den ønskede finansieringen, er det godt at stille en form for sikkerhed i form af eksempelvis formue, opsparing eller fast ejendom, da banken herved løber en mindre risiko. Det kan hjælpe hvis man har en ekstra kautionist med der kan stille garanti.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *