Hvad er forskellen på en Angel Investor og en Business Angel?

Hvad er forskellen på en Angel Investor og en Business Angel?

En Angel Investor og en Business Angel er i princippet det samme – begge udtryk er lige korrekte, førstnævnte benyttes dog oftere i udlandet, hvor en Business Angel er den benævnelse, der almindeligvis bruges i Danmark.

Begge udtryk betyder altså i praksis, at en person vælger at investere i en virksomhed og hjælper med kapital, erfaring, netværk og viden i bytte for eksempelvis en ejerandel og/ eller en plads i bestyrelsen. Disse er altså med til at accelerere hele processen i en lille og måske ny virksomhed. Selvom iværksætterne selv har nok så meget mod og ikke mindst drive til at starte deres virksomhed op, så er penge og kompetencer fra en Business Angel et utrolig nyttigt aktiv at have, især i begyndelsesfasen.

Kært barn har mange navne

Andre udtryk for denne type af investor findes også herunder informal investor, angel funder, private investor og seed investor.

Er man interesseret i en finansieringskilde af denne form, eller selv blive en af disse investorer, kan det derfor være gavnligt at søge på flere termer, da der er mulighed for at finde frem til forskellige resultater. Dette kan øge muligheden for at finde den rette Business Angel, der er interesseret i ens virksomhed og idé. Omvendt kan du herved også finde det rette netværk for dig, hvis du selv ønsker at blive en Business Angel.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *