Hvad prisniveau investerer Business Angels i?

Hvad prisniveau investerer Business Angels i?

En Business Angel investerer fra sin egen private lomme, og det er derfor op til personen eller netværket selv, hvor meget de vælger at investere. Nogle investerer med større beløb, andre lægger i stedet for mere af deres tid og energi i projektet. Der er fordele og ulemper ved begge ting, og det kommer meget an på iværksættervirksomheden, og hvad der her er det bedste for at gå fra startup til en succesfuld virksomhed. Nogle har kun brug for et mindre beløb for at virksomheden kan blomstre og navigerer i den rigtige retning, hvor andre i stedet har behov for større beløb.

Sammenhæng mellem prisniveau og andre faktorer

Det ses dog typisk, at Business Angels investerer fra 0,5 mio. til 10 mio. i en virksomhed. Hvad investorerne kræver i forhold til investeringen varierer i lige så høj grad. Ofte ses det, at investoren får en rolle i virksomheden i eksempelvis bestyrelsen eller sjældnere set i ledelsen.

Årsagen til at investoren vælger selv at gå aktivt ind i virksomheden er netop, at de har investeret egne penge, og af den grund ønsker at beskytte deres investering bedst muligt. På grund af deres erfaringer føler de, at de bedst gør det ved selv at have indflydelse på udviklingen i virksomheden. Dette er dog også forskellige fra Business Angel til Business Angel – hvor nogle ønsker at have en større rolle i virksomheden, ønsker andre mindst mulig indflydelse.

Prisniveauet af investeringen afhænger altså af flere ting – herunder typen af virksomheden, branchen, virksomheden produkt, vision, potentiale, investorens egen engagement og indflydelse, antal investorer samt mange andre faktorer.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *