Hvilke alternativer er der til Business Angels? Del 1

Hvilke alternativer er der til Business Angels? Del 1

Business Angels er en god måde at skaffe penge på, når man er iværksætter og ønsker at skabe stor succes uden at der skulle gå flere år, hvor forretningen knap og nap kommer i omdrejninger.

Ikke kun med Business Angels’ kapitalinvesteringer men også med deres viden og netværk bliver der skabt gunstige muligheder for at nå hele vejen med sin startup. Hvis man som iværksætter enten ikke kan få en investering fra en Business Angel, eller af den ene eller anden årsag ikke ønsker dette, er der dog andre muligheder for at anskaffe penge.

Spar op

Når man er ude efter at låne penge, er svaret ”din egen opsparing” ikke det man går og forventer og ikke mindst håber på. Men ikke desto mindre kan dette være en god løsning. En god idé er først at udarbejde et budget for at finde ud af, hvor mange penge, du reelt har brug for. Dette hjælper en del, hvis du selv skal spare op, da du herved har et specifikt mål at gå efter – ellers kan det for nogle være ekstremt svært at få sparet op. Det gode ved denne løsning er, at du sparer dig selv for renter og andre risici, som du kommer ud for med andre finansieringsmetoder.

Dette kræver dog, at du har tiden til at arbejde og få lavet en opsparing. Står du og skal bruge pengene her og nu, kan denne løsning være mindre god.

På den anden side er det også vigtigt at huske på, at en opsparing altid er fornuftig. Skal du ud og låne penge, kræver det ofte, at du selv har nogle midler at spille ind med, om det så er en opsparing, friværdi i hus eller noget tredje.

 

Lån af din omgangskreds

Familie og venner er der for en i tykt og tyndt, og du har endda måske nogle omkring dig, der har en ekstra skilling på lommen, de godt kan undvære for at støtte dig og dit projekt, indtil du igen kan betale dem tilbage. Dertil kommer det, at netop venner og familie ofte er nemmere at overtale og overbevise, når det kommer til ens idé, i det de kender en og ved, hvad man står for.

Hvis din virksomhed ikke ender som en succes, kan pengene dog være godt tabt. Det er derfor vigtigt at huske folk på, at dette desværre er en mulighed. Derudover kan det være en god idé at låne mindre beløb af flere forskellige for at sprede risikoen. Skulle det ikke gå som forventet, er der ikke nogen, der går helt fallit af den grund.

 

Crowdfunding bliver mere og mere populært

Crowdfunding er en også god mulighed for at skaffe penge men også få opmærksomhed omkring sit projekt og produkt. Herved kan man rejse penge til et projekt via små og store bidrag. Der findes flere forskellige former for crowdfunding.

Der er både den donationsbaseret crowdfunding, som fungerer ved velgørenheds- og personlige projekter samt rewardbaseret crowdfunding, hvor investorer investerer i produkter og servicer, inden de er kommet på markedet.

Dertil kommer lånebaseret crowdfunding, hvor mange investorer går sammen og giver én virksomhed et lån og sidst aktiebaseret crowdfunding, hvor både private såvel som professionelle får andele i virksomheden ved at investere direkte i en virksomhed.

Crowdfunding sker typisk via forskellige crowdfunding-platforme og efterhånden findes der flere forskellige hjemmesider, hvor dette er muligt.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *