Bitcoin: Enden nær eller en gylden købsmulighed?

Bitcoin: Enden nær eller en gylden købsmulighed?

Vi har tidligere udgivet et indlæg, hvor vi beskrev, hvad kryptovalutaer basalt går ud på samt hvordan en eventuel investering i dem kan være spækket med risiko. Mere specifikt blev der beskrevet, hvordan Bitcoin i 2017 har nået skyhøje priser som følger af, at almene investorer har tilegnet kryptovalutaen værdi. Siden det indlæg er der dog sket ting i verden, som har fået Bitcoin til at crashe med mere end 50% fra toppen på 19.000 dollars.

I Kina blev det for intet mindre end en måned siden offentliggjort, at de ikke ville tolerere handel med Bitcoin i deres land. Dette havde en enorm effekt på værdien af kryptovalutaen, hvilket er forståeligt, eftersom Kina, sammen med Japan og Sydkorea, var det land, hvor handel med Bitcoin var fyldte mest.

Kina har dog ikke indført nogle forbud endnu, hvilket siger en hel del om det faktum, at Bitcoin, og hele kryptomarkedet for den sags skyld, var et stort blodbad af tocifrede røde tal efter en udtalelse.

Bitcoin er altså ligger i øjeblikket med en værdi på 8.250 dollars. Vi oplevede i Q4 i 2017, hvor den også lå på omkring denne værdi, at grafen kan bevæge sig nærmest lodret opad på ingen tid. Derfor vil tanken om en investering i Bitcoin ligge og lure i baghovedet på mange risikovillige investorer. Man kan dog spørge sig selv, om Kinas meget udslagsgivende standpunkt derimod kan sprede sig som et dominospil, der vil betyde enden for Bitcoin, som vi kender den.

Det er ikke til at sige præcis, hvad der er rationelt at gøre. Der skal ikke mere end ét forbud eller én opmuntring til at rive værdien af Bitcoin enten op eller ned, hvorfor det er meget usikkert at bevæge sig ind i en investering som dette. Dog vil en business angel med speciale i dette kunne give flere perspektiver end ovenstående, som er værd at have for øje, når der man overvejer en investering i Bitcoin.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *